Победа днес класира Григор за полуфиналите (превю)



15-11-2017 10:29 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Григор Димитров ще изиграе днес втория си двубой от група „Пийт Сампрас“ на финалния турнир в Лондон. Българинът, поставен под №6 в схемата, ще има за съперник седмия Давид Гофен (Белгия). Организаторите решиха срещата да бъде с начален час не преди 16:00 наше време.

Статистиката преди двубоя е изцяло в полза на Димитров, който води с 3:1 победи в преките дуели. Само в рамките на един месец в началото на сезона двамата се срещнаха цели 3 пъти. На четвъртфиналите на Australian Open Григор изигра един от най-силните си двубои в турнири от Големия шлем и отнесе Гофен с 3:0 сета. Малко по-късно българинът постигна чист успех над белгиеца и на финала в София. Давид пък надви Димитров на четвъртфиналите в Ротердам седмица по-късно.

„Давид се представя невероятно в последните седмици от сезона. Записа много победи, които му донесоха увереност“, коментира Димитров.

Ако спечели двубоя днес, без значение с какъв резултат, Григор Димитров автоматично ще се класира за полуфиналите в събота. От своя страна Гофен се нуждае от чиста победа 2:0 сета над Григор, за да е сигурен за следващата фаза още от днес. Ако белгиецът се наложи в 3 сета, ще трябва да се надява Кареньо Буста да победи Доминик Тийм в късния двубой.

Между двамата има още нещо общо – Григор и Давид са първите представители на държавите си, класирали се за финалите на АТР в Лондон. Гофен дебютира в турнира миналата година като резерва на контузения Гаел Монфис. Григор тази година за първи път попада в надпреварата.

„Това е голям успех не само за мен, но и за моята страна – България“, коментира Григор. „Страхотно е, че мога да покажа, че всичко е възможно. Ако давате всичко от себе си, без значение откъде сте, всичко е във вашите ръце. Ако работите здраво небето ще бъде граница. Можете да мечтаете всеки ден“.

По-рано през годината Григор Димитров спечели титлите в Бризбън, София и Синсинати. Гофен игра финал в София и Ротердам, като успя да триумфира на надпреварите в Азия – в Шензен и Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини