Димитров пред Tennis24.bg: Мечтая за титла от Шлема, но карам поред



13-11-2017 21:02 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Григор Димитров беше в отлично настроение на пресконференцията след победата над Доминик Тийм на финалите в Лондон. В края ѝ той отговаря с желание на въпроси на български.


"Каза че си мечтател. Мечтаеше да участваш тук, постигна го. Каза че искаш да печелиш в турнира, започна с победа. Коя е следващата ти мечта?", беше въпросът на пратеника.


"Хубавото на тениса е, че имаш възможност всяка седмица да играеш, да печелиш, да се поправяш. Казвал съм го и преди, казвам го и сега: Титла от Големия шлем сигурно би била всичко за мен. Но нещата трябва да вървят поред. Не мога да допускам да губя мачове, които не трябва. За да печелиш такива срещи се иска още малко, но това малко е толкова много. Трябва да се надпреварваш с всеки всеки ден. Но знам, че колкото повече работа влагаш, толкова повече получаваш. И това е хубавото на тениса. За момента моят екип и моето семейство сме много сплотени и гледаме как да подобряваме нещата. Не следваме други примери, защото тогава не биха се получили нещата", отговори Григор.


- След тази победа чувстваш ли се фаворит за достигане до полуфинала?
- Знам само, че с всеки изминал мач се подобряваш. Мач с мач не си приличат. Двубоят в сряда ще бъде много важен също. Не искам да мисля отсега за събота и неделя. Искам просто да изиграя по-добър мач и тогава нещата се нареждат.


- Вероятно ще играеш с Надал в сряда. Мислиш ли, че това е най-голямото предизвикателство в тениса сега?
- Смятам че е просто мач, който трябва да бъде изигран. Разбира се, Рафа е номер едно и ще завърши годината като такъв. Има голямо самочувствие. В същото време Давид (Гофен) направи невероятен край на сезона и също натрупа самоувереност. Мисля че те ще направят един интересен мач. Нямам абсолютно никакви предпочитания с кого да играя в сряда. Тук съм, за да играя.


- Как се чувстваше в тази атмосфера на корта преди началото на мача?
- Готино беше излизането. Чувствах, че все едно съм бил там и преди. Не съм виждал толкова много български знамена не помня от кога. След първия сет трябваше да се отпусна малко повече, може би. Но психически и физически бях добре. Затова при 5:5 в третия сет можех сам да избера в коя посока да отида. Избрах правилната (смее се).

 

Снимка: LAP.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини