Белгийски журналист: Гофен винаги е имал проблеми с Димитров



14-11-2017 18:29 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Давид Гофен играе най-добрия тенис в кариерата си. Той е по-уверен, по-агресивен от преди. Той е първият белгиец, който се класира за финалите на ATP и е много горд от този факт.


Това заяви пред пратеника на Tennis24.bg в Лондон белгийският журналист Марк Вермайрен от вестник "Хет Ниюсблад". Ние говорихме за предстоящия мач Димитров - Гофен в сряда. Ето какво сподели колегата.


Вчера беше специален мач срещу Надал. В третия сет Рафа не се движеше много добре, но Гофен игра отлично в първия сет срещу един добър Надал, който не се отказваше. Видяхте, спаси четири мачбола. Надал не подарява нищо и се бори до края. 


Гофен винаги е имал проблеми срещу Димитров, защото стилът на Григор не е удобен за Давид. Българинът е много силен физически и разполага с някои удари, на които му е трудно да се противопостави. 


Гофен не е като Димитров. Той е тих, характерът му е такъв, не повишава глас, скромен човек е, не показва много емоции на корта. Като цяло е малко скучен. Той е осми в света, но сравнително малко хора в Белгия го познават. Как се получава така, че играч с толкова силни резултати, не е познат в родината си. Всички казват, че ти трябва един голям мач срещу Надал или Федерер или да стигнеш до полуфинал на турнир от Големия шлем. Това се случи вчера. Това беше много важно, за да може белгийците да го забележат. 


Димитров има известно предимство, като се има предвид предишните им мачове. И двамата играха три сета в първите си срещи, така че няма голяма разлика. Григор имаше малко повече почивка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини