Григор Димитров научи името на следващия си съперник



11-10-2017 13:20 | Станко Димов

Сам Куери ще бъде съперникът на Григор Димитров в третия кръг (осминафинал) на турнира от „Мастърс 1000“ сериите в Шанхай. Дуелът стана факт, след като 30-годишният Куери надви сънародника си Франсис Тиафо с 6:3, 7:6 (7).

Григор и Куери се познават добре, като до момента са играли два пъти. И в двата случая победител е излизал Григор Димитров. Първият им мач е от сезон 2013 на турнира на твърди кортове във Вашингтон, където българинът се налага с 6:3, 6:2.

През 2015-а се срещат и на тревните кортове в Куинс Клъб, където Григор прави обрат – 4:6, 6:3, 6:4.

През последните няколко месеца Сам Куери се намира във формата на живота си. Той достигна до полуфиналите на Уимбълдън, където последователно победи Жо-Вилфред Цонга, Кевин Андерсън и Анди Мъри, преди да отстъпи пред Марин Чилич. Няколко седмици по-късно достигна и до четвъртфиналите на домашния за него US Open, където отстъпи пред Кевин Андерсън. Между двата турнира Куери спечели титлата в Лос Кабос (Мексико), негова 10-а в кариерата. По-рано през сезона той вдигна трофея и в Акапулко (Мексико), където на финала пречупи Рафаел Надал.

В момента Куери е №17 в ранглистата, а най-доброто му постижение е достигането до №15 в началото на месеца. В кариерата си до момента е спечелил 9.8 млн. долара от наградни фондове.

Американецът притежава страхотен начален удар, за който му помага и неговият ръст от 198 см. Любимата му настилка са твърдите кортове, на които е спечелил 8 от 10-те си титли в кариерата. Калифорниецът никога не е прескачал третия кръг в Шанхай, така че при успех над Димитров ще запише лично постижение в турнира.

От своя страна Григор за първи път в кариерата си достигна до осминафиналите в тази надпревара. Двубоят ще се изиграе в четвъртък, а победителят ще се класира за четвъртфиналната фаза, където ще срещне някой измежду Фабио Фонини, Джаред Доналдсън или Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини