Григор Димитров: Допуснах много грешки, важна е победата



11-10-2017 12:25 | Станко Димов

Григор Димитров остана доволен от победата над Райън Харисън (САЩ) в мача между двамата от втория кръг на турнира в Шанхай. Българинът се наложи с 3:6, 6:3, 7:6 (6) след повече от два часа и половина игра на централния корт и за първи път в кариерата си се класира за осминафиналите в китайския мегаполис.

Григор показа здрави нерви и характер, като навакса изоставане с 2:4 гейма във финалния сет, както и 3:6 точки в тайбрека, където спаси 3 последователни мачбола, преди да се наложи с 8:6 точки.

„До последно се надявах. Изоставах с 3:6, а Райън играеше просто изключително. Той заслужаваше да спечели днес. При най-важните точки играх със сърце. Чувствах се добре на корта, но осъзнавам, че можех да загубя. Като за първи мач не бях в оптимално състояние, търсех играта си. Щастлив съм, подобни мачове означават много за мен - когато не показваш най-доброто от себе си.

Допуснах спад в представянето си в третия сет. Изиграх един слаб гейм, а той заигра по-освободено. Търсех начин да се върна в мача. Не мога да си позволявам подобни грешки. Срещу съперник от поставените по-високо надали щях да мога да постигна това. Това е добър урок за мен. Ще се подготвя за следващите мачове и се надявам да не правя такива грешки“, коментира Димитров в интервюто на корта.

Следващият съперник на българина отново ще бъде американец – победителя от двубоя между Сам Куери и Франсис Тиафо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини