Григор спаси 3 мачбола и е за първи път в трети кръг в Шанхай



11-10-2017 10:22 | Любомир Тодоров

Шестият поставен Григор Димитров успя за първи път да стигне до третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай при шестото си участие в китайския мегаполис. 


Българинът надделя Райън Харисън от Съединените щати с 3:6, 6:3, 7:6(6) след повече от два часа и половина игра.

 

В първата част Гришо беше пробит за 1:3, след като направи грешка от форхенд. В заключителния гейм, продължил 9 минути, той имаше точка за връщане на брейка, но не успя и Харисън реализира петия си сетбол с ас №4.


Димитров поведе с 40:0 в четвъртия гейм на следващия сет при сервис на съперника и при втората възможност излезе на мрежата, но волето му излезе в аут. В крайна сметка американецът измъкна подаването си. Григор обаче проби за 5:3 след перфектен печеливш удар от форхенд. След това сервира уверено и изравни сетовете след час и 11 минути игра.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Още в откриващия гейм на заключителната част Гришо проби. При третата си възможност той дочака първата двойна грешка на Харисън, който от яд и отчаяние счупи ракетата си, за което получи предупреждение. Веднага след това 26-годишният хасковлия затвърди на 15 за 2:0. Димитров имаше и точка за втори пробив, но американецът се измъкна с добър сервис. После Харисън стигна до точки за пробив в завързан гейм и при втората успя, след като опитът за къса на българина не успя - 2:2. Играта на Григор се разпадна и той допусна втори пробив след двойна грешка за 2:4. Той успя да се събере и направи тутакси рибрейк, след като спечели дълго разиграване. Стигна се до логичен тайбрек.

 

В него размяната на половините дойде при 4:2 точки за Харисън. Американецът стигна до 6:3, но Григор отрази и трите мачбола. После Димитров стигна до точка за спечелване на двубоя и я реализира с ас!

 

Българинът завърши с 16 точки от сервис и пет двойни грешки. Той вкара 63 процента първи сервис и спечели 78 процента от точките при разиграването му.

И следващият съперник на Димитров ще бъде янки. Той ще бъде определен в двубоя на десетия поставен Сам Куери с Франсис Тиафо.




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини