Григор: Щастлив съм, но е по-важно да остана на земята



21-08-2017 08:44 | Николай Драганов

Сезон 2017 година се превърна в най-добрия в кариерата на Григор Димитров, след като българинът успя да спечели две титли в началото на сезона, да достигне до полуфинал на Australian Open, а снощи в Синсинати да спечели и първата си "Мастърс" титла. 26-годишнят хасковлия победи Ник Кириос с 6:3, 7:5 във финалния двубой и се изкачи до №9 в световната ранглиста от днес.


"Просто съм щастлив. Честно казано, няма какво друго да кажа. Щастлив и смирен съм да държа този трофей в ръцета си - моят първи "Мастърс", точно тук. Невероятно е. Винаги съм харесвал този турнир. Играл съм няколко пъти и винаги съм си мислел, че това може да бъде един от първите ми трофеи, и ето че е първият - ще слушам вътрешния си глас повече", коментира Григор след двубоя.


Гришо не изгуби сет в течение на турнира и спечели 53 от 53 подавания, като единственият пробив беше осъществен от Иснър в полуфиналите. Той става първият играч, който печели "Мастърс" титла без да загуби сет от Новак Джокович през 2007-ма година в Маями. 


"Позитивно е, че отивам така към US Open, но най-важното нещо е да остана здраво стъпил на земята, да продължа да работя по същия начин, да вярвам в себе си и да се подготвя по най-добрия възможен начин за Откритото първенство на САЩ", добави българинът.


"Първият сет беше много важен, със сигурност. Мисля, че той сервираше много добре. Срещу него никога не знаеш какво можеш да очакваш към теб. Имам предвид, той е такъв тип играч, който може да направи всичко и да извади огромна мощ от почти всяка позиция, така че трябваше да съм готов. Всичко се сведе до няколко точки, които успях да отиграя по-добре от него, просто успях да сдържа нервите си", обобщи Димитров ключа за успеха срещу Ник Кириос във финала. 


"Като погледна къде бях преди няколко седмици, нямаше как дори да помисля, че ще играя финал на "Мастърс". Така че съм щастлив от резултата. Нали разбираме - от там, където бях, това е невероятно. Нямаше как да изляза срещу играч, който заслужава повече победата. Той отново е под пара. Мисля, че започва да се настанява там, където винаги съм си го представял да бъде", коментира от своя страна Кириос по отношение на финала и съперника в лицето ва Григор. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини