Шампион (снимки)!



21-08-2017 00:33 | Станко Димов

Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си до момента, след като триумфира на турнира от „Мастърс 1000“ сериите в Синсинати. На финала българинът надви Ник Кириос (Австралия) с 6:3, 7:5 след близо час и половина игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА

Титлата е трета за Григор Димитров от началото на сезона (след Бризбън и София) и общо седма в кариерата му до момента. Това обаче безспорно е най-значимият трофей, който Григор е завоювал до момента. Още в понеделник българинът ще се завърне в Топ 10 на ранглистата, а с формата си от последната седмица категорично ще бъде сред топфаворитите и на US Open, който започва след седмица в Ню Йорк.

Подобна на цялата седмица, във финала Димитров беше изключително стабилен при начален удар и не загуби подаването си. Пробив в шестия гейм на първия сет се оказа достатъчен за хасковлията, който с гейм на 0 приключи първата част – 6:3.

През втората Кириос беше още по-равностоен, но се пропука в гейм №11 и Димитров проби за преднина 6:5, след което затвори мача от втория си опит в ответния гейм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини