Джуди Мъри: Не притискайте Кайл Едмънд



01-08-2017 08:41 | Николай Драганов

Майката на Анди Мъри - Джуди призова експертите и феновете във Великобритания да не поставят под твърде голямо напрежение Кайл Едмънд. 22-годишният британец е потенциален съперник на Григор Димитров във втори кръг на турнира във Вашингтон, стига да се справи с южнокорееца Хьон Чун тази вечер. 


Едмънд е втора ракета на Великобритания, като в момента се намира под №44 в света. Той успя да достигне до трети кръг на "Ролан Гарос" за първи път в своята кариера през тази година, но спечели само един мач в трите турнира на трева. Идвайки в САЩ, Едмънд стигна до полуфинал в Атланта, където загуби в три сета от Райън Харисън.


"Той има голямо потенциал, но хората трябва да бъдат вниманието и да не го поставят под твърде голямо напражение, искайки бързо да се превърне в нещо, което той не е готов да бъде", коментира Джуди, която освен майка на двама шампиони по тенис от Големия шлем е и дългогодишен треньор. 


"Какво във всичко, въпросът е за постоянството. За да движиш нагоре в ранглистата, трябва да играеш добре седмица след седмица", каза още Мъри. През този сезон Едмънд е записал 17 победи и 20 загуби. "Той се утвърди в Топ 50 през последната година, постигна някои големи победи и още е млад, има много време пред себе си, за да се изкачва", заключи тя. 

 

Ако успее да излезе победител от мача си срещу Хьон Чун около полунощ тази вечер, Едмънд за първи път ще се изправи срещу Григор Димитров. Гришо има лоши спомени от британски съперник в откриващия си мач във Вашингтон, след като през миналата година загуби на старта от Дан Еванс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини