Гришо: Очаквам много от себе си, в добра форма съм



01-08-2017 08:18 | Николай Драганов

Григор Димитров ще вземе участие в турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон през тази седмица. Това ще бъде първа поява за Гришо на корта след достигането на четвърти кръг на Уимбълдън, където бе спрян от бъдещия шампион Роджър Федерер.

 

Българинът ще научи тази вечер своя първи съперник, който ще бъде излъчен от двубоя между Кайл Едмънд (Великобритания) или Хьон Чун (Южна Корея). 

 

Пред официалния сайт на ATP Димитров коментира как се е подготвил за предстоящата надпревара и какви са очакванията му до края на сезона. 


"Хубаво е да бъдеш обратно на корта, да се настроиш за състезание. Очаквах го с нетърпение още няколко дни, след като приключи Уимбълдън. Предстоят много вълнуващи седмици, очаквам с нетърпение цялото американско лято. Надявам се да нямам проблеми с контузии и да играя добър тенис", заяви Гришо.


"Починах си малко, отидох на море за три или четири дни и се върнах у дома, за свърша някои неща там. Мисля, че беше добър момент за това - да освободиш за кратко съзнанието си от тениса, това е полезно за един играч. След това се завърнах във фитнеса, а после и на корта, за навлезеш във форма в подходящия момент, който е сега - в началото на серията турнири на твърди кортове", отговори Димитров на въпрос какво е правил след Уимбълдън.


Запитан дали може да се очаква нещо специфично от него във Вашингтон, Григор отвърна отрицателно. "Честно казано, няма нищо специфично, особено в средата на сезона. Важно е да задържиш момента и да се фокусираш върху нещата, които ти се получават в последните месеци. Нямаш толкова много време да се подготвяш, ако се замислиш - имаш само две седмици и не можеш да прекаляваш и да рискуваш да се претовариш. В същото време, трябва да се увериш, че си готов да се изправиш срещу всеки. Освен това ще бъде топло, ще има тежки условия, така че всички трябва да сме готови.


Очаквам много от себе си. Мисля, че съм в добра форма, играя добър тенис, върнах се в Топ 10, позитивните неща са много. Искам да задържа този момент и да надградя върху него. Следващата стъпка, надявам се, е на корта", обясни Гришо.


На въпрос относно целите си до края на сезона, българинът постави летвата високо. "Искам да се представям по-добре на всеки следващ турнир. Когато си достигнал до четвъртфинал на един турнир, искаш да подобриш това при следващата възможност, да направиш крачка по-нагоре. Когато си бил на финал, искаш следващия път да спечелиш турнира. В същото време знам колко трудно ще бъде, защото всички играчи се целят в това. Много играчи играят страхотно, предстои да се изиграе много тенис и нищо няма да бъде лесно, всеки има своя път, така че аз мога единствено да се фокусирам върху своя", завърши Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини