Гришо срещу Едмънд или Чун във Вашингтон



29-07-2017 08:49 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон в началото на следващата седмица с двубой срещу победителя от срещата между Кайл Едмънд и Хьон Чун.


Гришо влезе с уайлдкард в надпреварата като поставен под №4 в основната схема и почива в първи кръг, а във втори очаква 45-тия в света британец или 53-тия в света кореец. Едмънд е на 22 години и до този момент не е играл срещу българина. Той обаче има лош спомен от среща с британец във Вашингтон през миналата година, когато отпадна именно на тази фаза от Дан Еванс.

 

Хьон Чун е малко по-добре познат за Димитров - двамата се срещнаха тази година на Australian Open, а Гришо измъкна мача в четири сета.


Ако успее да стартира с победа участието си на тазгодишния Citi Open, за Димитров предстои мач срещу Стив Джонсън или победителя от мача между Данийл Медведев и Райли Опелка. Нова победа би означавала място на четвъртфинала, където най-вероятен съперник, ако не допуснат изненади, са Ник Кириос или Александър Зверев.

 

Водач в долната част на схемата, част от която е Гришо, е японецът Кей Нишикори. Преди да стигне поне до полуфинал обаче Нишикори ще трябва да премине през потенциални мачове с Хуан Мартин дел Потро и Лука Пуй или Жил Мюлер. 


Водач на схемата е Доминик Тийм, който очаква Вашек Поспишил или Хенри Лааксонен във втори кръг, а в трети е възможен сблъсък с Кевин Андерсън. В горната част на схемата и потенциални съперници на Григор Димитров чак на финала са още играчи като Миша Зверев, Гаел Монфис, Милош Раонич, Райън Харисън, Джон Иснър, Джак Сок и други. 


Шампион от 2016 година във Вашинготн е Гаел Монфис, който победи на финала Иво Карлович. През миналата година Григор Димитров претърпя разочарование, като отпадна отново почиваше в първи кръг, а във втори загуби с 4:6, 4:6 от 82-рия в света британец Даниел Еванс. Най-доброто постижение на Димитров на Citi Open е през 2013 година, когато записа две победи и отстъпи на четвъртфиналите от №12 по онова време Томи Хаас. 


Надпреварата във Вашингтон стартира на 31 юли, понеделник, а двубоят на Гришо се очаква в средата на седмицата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини