На Григор му предстои истински тест



30-05-2017 15:10 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се наслаждава на мача от втори кръг на „Ролан Гарос“ срещу испанеца Томи Робредо. Това прогнозира трикратният победител от Откритото първенство на Франция Матс Виландер.

„Григор изигра много добре първия си мач, но предстоящият е истинския тест за играта му на клей. Той не може да загуби, не трябва да губи от Робредо, точно на клей, където имаш време за подготовка на ударите. Ще научим още много неща за Григор от начина, по който ще спечели мача, ако наистина го направи, разбира се“, коментира експертът на Евроспорт.

Бившият номер едно в света очаква интересен мач за публиката, тъй като според него Робредо е в подем, играе съсредоточено и е изключително издръжлив на продължителни натоварвания.

„Григор е в период от кариерата си, в който от позицията на по-млад си казва: „Няма шанс да загубя от този играч, той отдавна е прехвърлил 30-те, няма с какво да ми се противопостави.“ Но знаем, че Робредо няма да се предаде без бой и ще бъде наистина здрава битка на характери.“

Виландер изтъква като ключов момент за крайната победа физическата подготовка. „Силните играчи на клей усещат кога съперникът им отпада физически. Затова, ако губиш през първия час, не е чак толкова голям проблем, стига да си в състояние да тичаш пет. Убеден съм, че Димитров срещу Робредо ще бъде много интересен мач. За Томи това е бонус. Той вече спечели мач, в който изоставаше със сет и пробив.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини