Димитров развали прокобата на Ролан Гарос (снимки)



28-05-2017 17:02 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж


Григор Димитров развали прокобата, която го преследваше на "Ролан Гарос" и преодоля с лекота Стефан Робер на централния корт "Филип Шатрие", за да се класира за първи път във втори кръг в Париж след 2013 година.


Поставеният под №11 българин победи французина с 6:2, 6:3, 6:4, за да прекъсне черната си серия от четири поредни загуби, която стартира срещу Новак Джокович в трети кръг преди 4 години. Предишният му успех беше отново срещу представител на домакините - Люка Пуй.


В неравностойния двубой Димитров правеше какво си поиска на корта и с това спечели овациите на публиката, която подкрепяше своя любимец. Естествено Григор губеше концентрация в тази игра на котка и мишка и това беше единственият шанс ветеранът да вземе някой и друг гейм.

В заключителния сет шампионът от Бризбън и София дръпна с 4:0, но последва отпускане и Робер взе три поредни гейма. Все пак при 5:4 Димитров сервираше за победата. От 0:30 той стигна до мачбол и го реализира с мощен сервис по диагонала.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


С успеха хасковлията си осигури 45 точки за световната ранглиста и чек за 70 000 евро от наградния фонд.
Във втория кръг в сряда Гришо се изправя срещу спечелилия срещата между Томи Робредо (Испания) и Дан Евънс (Великобритания), които играят по-късно днес.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини