Григор пред Tennis24.bg: Кортовете са много по-бързи от миналата година



28-05-2017 20:51 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

Григор Димитров се появи в отлично настроение на първата си пресконференция на "Ролан Гарос 2017" час и половина след победата в 3 сета над Стефан Робер. В края първата ни ракета отговори с желание на български на въпросите на пратеника на Tennis24.bg.

- За разлика от миналата година сега беше много горещо и ти успя да счупиш каръка...
- Радвам се, че спечелих най-после мач тука! Мисля, че играя за втори път на "Филип Шатрие". Обстановката е много различна не само от миналата, но бих казал и от последните 3 години на "Ролан Гарос". По-топло е, кортовете са много по-бързи, топките летят повече. Всички настройки, които правих миналата година за турнира, сега трябваше да ги променя. Плета ракетите си по-твърдо от преди. Но това е нормално - всеки един турнир вече е различен, не само условията, но и топките са различни навсякъде. Затова обичам да идвам по-рано, за да се адаптирам максимално добре.

- Мачът ти срещу Робер изглеждаше като игра на котка и мишка. Повеждаше уверено във всеки сет, после като че ли започваше да се забавляваш, да експериментираш на корта?
- Важното беше да започна стабилно. Познавам Стефан отдавна. Тренирахме заедно още от времето, когато живеех тук, в Париж. Правили сме заедно предсезонна подготовка. Много добре си знаем играта. Той не бе играл от Маями май, но да играеш пред своя публика зад гърба си, винаги помага. Затова гледах да се фокусирам върху себе си, да не излизам от черупката си. Работех върху нещата, които бях запланувал. Работех върху втория ми сервис и затова гледах да подавам повече на втори. Имах самочувствието да го направя. С всеки изминал мач нещата се променят, включително и аз (смее се).


- Играеш във втори кръг срещу Томи Робредо, с когото се срещна в Мароко...
- Робредо е труден съперник, да вече играхме тази година. Но това е нов мач, интересно ще бъде. Условията са различни, 3 от 5 сета, всичко може да се случи. Със сигурност ще съм готов на 100 процента за тази среща.

- Направи съвместна тренировка с Джокович и Агаси тук. Как видя новия тандем?
- С Андре се познаваме от години. Преди време даже празнувах при него в Лас Вегас Деня на благодарността, когато тренирах там преди 3-4 години. Пишем си отвреме-навреме. За сътрудничеството му с Новак е много рано да се каже нещо. И не мисля, че аз съм човекът, който да коментира. Трудно е да се каже. При всяко ново сътрудничество по време на тренировки си ентусиазиран, да покажеш че можеш повече. Ще си проличи, когато почнат мачовете. Първите срещи на Джокович няма да са много лесни.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини