Безкомпромисен Григор ще играе за трофея в София (снимки)



11-02-2017 19:58 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за финал на турнира Garanti Koza Sofia Open. Това стана факт, след като най-добрият български тенисист спечели двубоя си с Николоз Басилашвили, в отделните части 6:1, 6:3 след 63 минути игра. Българинът, за когото това беше 13-и успех през годината, ще играе на втори финал през сезона (спечели титлата в Бризбън през януари).

Негов съперник в неделя ще бъде вторият в схемата Давид Гофен. Григор води с 5:0 срещу белгиеца (2:0 в АТР Уърлд Тур), като за последно двамата се срещнаха през януари на Australian Open – 6:3, 6:2, 6:4 за българина.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Григор Димитров започна вихрено двубоя с Басилашвили и спечели първия сет с 6:1 само за 22 минути игра. След два последователни пробива българинът поведе с 5:0, след което Басилашвили успя да вземе подаването си и избегна „геврек”. Сервирайки за сета Димитров трябваше да спасява две последователни точки за пробив и макар да игра без първи сервис в гейма, успя да се наложи.

Първите точки за пробив във втория сет се откриха пред Григор Димитров в петия гейм. Местният любимец на три пъти имаше възможността да се справи с подаването на грузинеца и да поведе в резултата, но в крайна сметка Басилашвили съхрани подаването си.

Пробивът обаче не закъсня. В гейм №7 Григор стигна до брейк-бол и след двойна грешка на Басилашвили поведе с 4:3, след което до края на срещата не допусна изненади, подпечатвайки 13-ата си победа за сезона (13:1).

Григор Димитров приключи двубоя с 9 аса и 2 двойни грешки. Басилашвили се отчете с 5 точки директно от сервис и цели 7 двойни грешки.

Финалът в неделя започва в 17:00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини