Димитров: Наслаждавам се на играта си



04-09-2016 11:38 | Tennis24.bg

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 3:1 сета над Жоао Соуса, която го класира за осминафинал на US Open:

- Как се чувствате? Изглеждате уверен на корта.
- Да, чувствам се добре, изиграх добър мач. Имах лек спад в третия сет, но след това успях да взема контрол в четвъртия, макар да изоставах с пробив. В момента се наслаждавам на играта си. Удрям топката добре, постигам добри резултати. Просто ще се опитам да бъда готов за следващия мач. Много съм доволен, че достигам до втората седмица.

- Спокоен ли си преди мач или напрежението нараства с всеки изминал кръг?
- На мен ми харесва ми да бъда леко нервен преди мач, защото това ми помага да се концентрирам още повече, когато изляза на корта. Вълнението се увеличава с всяка изминала среща, но в същото време това е просто още един мач.

- Какво се промени през последните седмици, как намери отново своята увереност?
- Победите винаги ти помагат да се чувстваш по-уверен на корта. Успях да спечеля доста мачове през последния месец, което ми помогна да бъда по-солиден на корта. Днес играх умно във важните точки и бих казал, че се получи добър мач. Именно тези моменти ти помагат психически, когато излезеш на корта срещу следващия си съперник.

- Бихте ли ни разказали за взаимоотношенията си с Дани и какво донесе той на играта ви?
- Двамата с него все още се опознаваме, но той е страхотен човек. С него мислим по един и същи начин на корта и в момента просто искаме да работим. Това е. Знам как да играя тенис и въпросът е по-скоро стратегически - как да се подготвям за големите мачове и турнири. Мисля, че до момента се справяме чудесно. Ключът е в опростяването на играта ми, да работим здраво и да давам 100% от себе си във всеки мач.

- Доколко може да ви помогне той за предстоящия мач с Анди?
- Все още не съм мислил за това. Играл съм много пъти срещу Анди и двамата познаваме играта си. Не мисля, че ще има някакви изненади, не вярвам да чуя нещо ново. Определено ще бъде невероятен двубой. Винаги харесвам шансовете си, когато достигна до тези фази на големите турнири и съм уверен след няколко тежки срещи в началото. Чувствам се добре физически и ще дам всичко от себе си, когато изляза отново на корта.

- Мислите ли, че стилът ви се е променил през последните години?
- Не. Знам как да играя тенис и съм го правил по определен начин през целия си живот.

- Играли сте няколко невероятни двубоя с Мъри.
- Мисля, че и двамата харесваме да играем срещу стила на другия. Предизвикателствата определено ще са големи, особено когато играеш на подобна сцена срещу Анди. Той несъмнено ще бъде по-подготвен от всякога. В момента е много уверен, играе изключително добър тенис и знае какво трябва да направи на корта. Но в същото време това се отнася и за мен. В крайна сметка всичко ще се реши от няколко точки. За мен това е просто един нов мач.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини