Григор за втори път е на осминафинал на US Open



03-09-2016 23:30 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за осминафинал на US Open, след като победи с 3:1 сета Жоао Соуса (Португалия), в отделните части 6:4, 6:1, 3:6, 6:2. По този начин за втори път в кариерата си българинът достига до втората седмица в Ню Йорк. Първият път бе преди 2 години, когато на осминафинал бе спрян от Гаел Монфис.

Следващият съперник на българина най-вероятно ще бъде Анди Мъри, стига шотландецът да не допусне изненада в двубоя си с Паоло Лоренци тази вечер.

Григор Димитров изигра поредния си отличен мач в Ню Йорк и с изключение на третия сет, в който имаше видим спад в играта му, се представи на изключително ниво. Българинът затвори първата част след късен пробив в 10-ия гейм, което му позволи да сервира първи и във втория сет. В него всичко се разви по график за Григор и след 6:1 той вече имаше повече от комфортен аванс.

За жалост в третата част Димитров имаше лек срив, а от своя страна Соуса значително увеличи мощта в играта си. Португалецът поведе с 5:0 гейма, след което българинът успя да навакса един от пробивите, но за повече Гришо нямаше сили.

Стартът на четвъртата част също беше за португалеца – ранен брейк и преднина 2:0 гейма. До края на мача обаче Григор записа страхотна серия от 6 последователни гейма и си гарантира оставане във втората седмица в турнира.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини