Григор Димитров: Не съм си свършил работата тук



04-09-2016 00:34 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си за осминафинал на US Open. Най-добрият български тенисист стори това, след като победи с 3:1 сета Жоао Соуса. Секунди след последната точка Димитров даде интервю на корта.

„Защо си целувам коленете? Израснах в академия в Барселона, моят треньор ми казваше да не спирам да се движа и разбрах, че това наистина има смисъл. Той беше кръстил коленете ми. Онзи ден след победата над Шарди ми хрумна (че трябва да си целуне коленете).

Преди, след два часа и половина игра формата ми се сриваше. Сега се чувствам силен, физически най-вече. Не съм се чувствал толкова добре от много време. Краката ме водят напред сега”, каза Григор.

Запитан за спада в третия сет, той каза следното: „Има моменти, в които не можеш да направиш нищо, просто трябва да бъдеш търпелив. Жоао е страхотен боец, познавам го добре и знам какво може, в третия сет просто ме надигра, не пропускаше топката”.

Относно вероятния следващ мач с Анди Мъри, Григор заяви: „Първо да видим кой ще ми бъде съперник, с Анди съм играл много пъти, това е друг мач, нов мач, от доста време не съм имал подобен резултат в Шлема. Не мисля, че съм си свършил работата тук”.

В заключение Димитров благодари на българите, които бяха заели места по трибуните на Корт №17 и не спираха да го подкрепят. „Страхотно е, когато видя българския флаг на мой мач. И Днес усетих подкрепата на феновете. Без вас, ние сме просто едни тенисисти”, каза Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини