Григор Димитров с обрат на старта в Базел



22-10-2014 23:12

Световният номер 11 Григор Димитров започна с победа участието си на АТР 500 турнира в Базел. Българинът победи Александър Зверев (Германия, №135) след 2:6, 6:4, 6:2 за час и 44 минути игра.

Димитров изигра слаб за възможностите си мач и не изглеждаше в оптимално физическо състояние. Въпреки това той съумя да постигне пълен обрат срещу 17-годишния талант. Гришо вкара едва 55% първи сервис и допусна над 40 непредизвикани грешки.

Така при още една победа на Димитров и Роджър Федерер в четвъртък, е възможно да видим общ сблъсък между двамата в четвъртфиналите на турнира. За целта Гришо трябва да победи бившия си партньор на двойки Вашек Поспишил като мачът ще започне от 21,00 часа.

Зверев стигна до пробив още в първия гейм от мача, а след това сервира страхотно като не загуби нито една точка разиграна на първи начален удар. Той приключи тази част за 29 минути. Димитров пък допусна 18 непредизвикани грешки.

Гришо проби и поведе с 3:0 във втория сет. Последва обаче пореден срив в представянето му. С лекота Зверев изравни. Нещо повече при 3:3 българинът допусна изоставане 15:40. В този момент той намери началния си удар и съумя да обърне като прекъсна серията на съперника.

Ключовият момент бе при 5:4, когато Зверев обърна от 0:30 до 40:30 с три мощни форхенда. С изключителен бекхенд печеливш удар Григор отрази геймбола, а малко по-късно спечели и сета благодарение на грешки на Зверев.

Решаващ за развитието на третия сет бе шестият гейм, в който Зверев игра много слабо и бе пробит на 15. След това Димитров се наложи да се измъква от 15:40. Разиграванията в този гейм бяха едни от най-добрите в мача, но Димитров демонстрира своя опит и бе по-търпелив, което му даде възможност да се измъкне. След това световният номер 11 довърши започнатото с втори пробив за 6:2.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини