Димитров – Зверев 2:6, 6:4, 6:2 (гейм по гейм)



22-10-2014 21:16 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Базел с победа. Българинът победи участващия с „уайлд кард” 17-годишен германец Александър Зверев с 2:6, 6:4, 6:2 за час и 44 минути игра.

Победителят се класира за втори кръг, където ще срещне Вашек Поспишил от Канада от 21,00 часа в четвъртък. Ако го победи може да играе с първия поставен Роджър Федерер в четвъртфиналите.

КОМЕНТАР НА МАЧА -

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

0:1 - Гришо започна ужасно и допусна поредица непредизвикани грешки, за да изостане 0:40. След това обаче намери сервиса си и почти без да влиза в игра отрази трите точки за пробив. Зверев изигра отлично разиграване като завърши от форхенд за четвърти шанс. Григор му подари пробива с нов пропуск.

0:2 - Пробивът е затвърден с гейм на нула. Много мощна игра на германеца от руски произход, който нямаше никакви затруднения.

1:2 - Отново началото бе лошо за Димитров, който допусна поредните непредизвикани грешки. Все пак той обръща от 0:30 гейма си.

1:3 - Григор продължава да оставя инициативата в разиграванията да бъде в Зверев. Младокът играе по-агресивно и взима подаването си. Гришо спечели единствената по-дълга размяна, но само толкова.

2:3 - Убедителен гейм на Гришо, който завърши с майсторска къса топка.

2:4 - Отлично сервиране за Зверев в първите две точки за 30:0. След това той допусна двойна грешка, а Григор се възползва и спечели дълго разиграване за 30:30. Въпреки това Зверев намери първия си сервис и не допуска изненада.

2:5 - Нова двойна грешка на Григор и непредизвикан пропуск след това го поставиха в ситуация 15:40. При първата Зверев прати ретура си далеч в аут, а при втората Гришо завърши с прецизно воле - 40:40. Поредната грешка от бекхенд на световния номер 11 даде трети шанс пред руснака, но и той бе пропуснат. Зверев продължи да доминира и при четвъртата възможност не греши като пробива за втори път.

2:6 - Блестящ гейм на нула за Зверев. Той продължава да сервира отлично и затваря първата част след точно 30 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Зверев продължи с агресивната си игра и след бекхенд печеливш на линията поведе 30:15. Григор реагира адекватно и с разумна игра обърна.

2:0
- Гришо взе първото разиграване, но след това допусна лека грешка при ретур. Оттам нататък Зверев му помогна с поредни непредизвикани от форхенд за 15:40. Точката за пробив българинът реализира без да рискува и с удар над глава.

3:0 - Гейм на нула - отличен начин да бъде затвърден пробивът.

3:1 - Гришо дочака грешка на съперника, а след това натисна от форхенд за 30:15. При 30:30 той показа добри умения и на мрежата като пласира майсторско воле. При геймбола и Димитров го улесни максимално.

3:2 - Много пасивна и слаба игра за Димитров. Зверев го притисна отново, за да поведе 30:0. След това Гришо сбърка от печеливша позиция и се наложи да спасява поредни точки за пробив. При втората Зверев пак бе по-агресивен и реализира шанса си.

3:3 - С лекота. Зверев печели трети пореден гейм и изравнява резултата и във втория сет.

4:3 - Две поредни двойни грешки допусна Григор Димитров и изостана 15:40. Благодарение на сервиса си българинът стигна до равенство. След това той уверено спечели хубаво разиграване с мощен форхенд и нямаше повече проблеми да вземе подаването си.

4:4 - На нула затваря Зверев. Сервисът му работи отлично и той напълно доминира.

5:4 - Точно час игра до момента. Гришо печели на 15. Добро сервиране от негова страна.

6:4 - Димитров проведе отлично разиграване като от форхенд завърши за 15:0. Зверев му помогна с грешка от бекхенд след това и изостана 0:30. С три поредни мощни форхенда Зверев изравни за 40:30. С най-добрия си бекхенд в мача Димитров изравни за 40:40. След това Григор стигна до сетбол, който бързо реализира след нова слаба изява на германеца.

ТРЕТИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор Димитров печели на нула на старта на третия сет.

1:1 - Българинът допусна поредица елементарни грешки и максимално помогна на Зверев, който изравнява.

2:1 - Гришо продължава да е далеч от най-добрата си игра, но взима и второто си подаване в сета. Той завърши с чудесен форхенд по диагонала.

2:2 - Зверев вече има четири аса в мача. Той с лекота дръпна 40:0, но след това Григор върна две точки като при втората пласира добра къса топка. Зверев не издържа и в поредни разигравания допусна непредизвикани грешки. Това значеше точка за пробив, която Гришо опропасти с лош бекхенд. Зверев обръща.

3:2 - Гейм на нула за Димитров, който повежда отново.

4:2 - Зверев направи двойна и две поредни непредизвикани грешки за 15:40. И при първата точка Григор нямаше нужда да прави нищо, тъй като Зверев отново пропусна целта.

5:2 - Гришо допусна двойна грешка и след това отново подари разиграване на съперника за 15:40. Димитров се спаси в трудния момент като особено трудно бе второто разиграване, но българинът прояви търпение и дочака грешка от ракетата на младока. В във вероятно най-доброто разиграване в мача Димитров достигна до геймбол и затвърждава пробива.

6:2 - Германецът поведе безпроблемно с 40:0. След това обаче не игра добре и допусна двойна грешка за 40:30. Последва и пропуск от бекхенд - 40:40. След феноменална игра от бекхенд Димитров размина съперника на мрежата и достигна до мачбол. В най-дългото разиграване в мача Григор Димитров спечели изтощителната размяна и печели мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини