Григор Димитров сдаде титлата в Стокхолм (видео)



19-10-2014 18:26 | Станко Димов

Григор Димитров не успя да защити първата си титла в професионалния тенис. На финала на турнира в Стокхолм, най-добрият български състезател отстъпи с 1:2 сета пред Томаш Бердих, в отделните части 7:5, 4:6, 4:6 след 2 часа и 20 минути игра.

С поражението си днес Димитров прекъсна серия от 4 поредни победи във финали, която започва именно в Стокхолм преди 12 месеца. Любопитен е фактът, че днес в спора за трофея в Швеция се изправиха последните двама шампиони в турнира.

Димитров изоставаше с пробив в първия сет, като при 4:5 в негов ущърб Бердих сервира за сета. Нашето момче обаче върна пробива в последния възможен момент, а до края на сета не загуби гейм – 7:5!

За жалост във втората и третата част Бердих покачи изключително нивото на начален удар и не загуби свой сервис-гейм. И в двете части чехът стигаше до ранен пробив, който му се оказваше напълно достатъчен.

Благодарение на победата си днес Томаш Бердих вече има 10 титли на ниво АТР. За сезона това е втори триумф за чеха, който в началото на годината спечели титлата и в Ротердам.

Победата е от огромно значение и за „Битката за Лондон”. На този етап българинът остава извън сметките за финалите на АТР.

През новата седмица Григор Димитров ще участва на АТР 500 турнира в Базел, където миналата година достигна до четвъртфинал (загуби от Федерер).

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини