Успя! Григор Димитров детронира шампиона на Уимбълдън!



02-07-2014 17:21 | Станко Димов

Григор Димитров е на полуфинал на Уимбълдън! Това стана факт, след като българинът развенча с 3:0 сета шампиона от миналата година и носител на златен олимпийски медал Анди Мъри.

Срещата се игра на най-вълнуващата тенис арена в света – централния корт на „Ол Ингланд Клъб”, а в отделните части българинът се наложи с 6:1, 7:6 (4), 6:2 за около два часа игра.

 „Вълнувам се много. Щастлив съм, че успях да затвори двубоя в 3 сета, никога не е лесно да играе срещу Анди, особено в родината му. Просто съм щастлив. Не мога да кажа, че съм спокоен, остава ми да изиграя още два мача, гледам да съм фокусиран върху играта си”, бяха първите думи на Димитров след фамозния успех.

За първи път в кариерата си Гришо достига на полуфинал в турнир от Големия шлем, а неговият съперник там ще бъде Новак Джокович.

С победата днес Григор Димитров по всяка вероятност си гарантира изкачване до рекордното за него и историята на България 9-о място в ранглистата, когато тя бъде обновена (идния понеделник).

Победата днес 9-а поред за Григор Димитров в сезона на трева, където той българинът все още няма загуба през сезона. Както е известно Гришо загря за Уимбълдън печелейки титлата от Куинс Клъб. 

ПОБЕДАТА НА ГРИШО НАД МЪРИ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА ГРИШО!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини