Григор Димитров – Анди Мъри 6:1, 7:6, 6:2 (гейм по гейм)



Григор Димитров – Анди Мъри 6:1, 7:6, 6:2 (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-07-2014 08:57 | Станко Димов

Григор Димитров надви шампиона Анди Мъри в четвъртфинален сблъсък от Уимбълдън. Така той си осигури място в Голямата четворка в Лондон. В отделните части българинът се наложи с 6:1, 7:6(4), 6:2. Това е негова втора победа над британеца.

С този успех Гришо за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнир от Големия шлем. Там ще срещне Новак Джокович.

КОМЕНТАР НА МАЧА!

ПЪРВИ СЕТ
:

* Димитров сервира първи

1:0 - Григор започна зле. Допусна непредизвикани грешки последователно от форхенд и бекхенд за 0:30. След това обаче спечели чудесно разиграване с мощен форхенд, а последва и ас - 30:30. Той пропусна един геймбол при 40:30, за което Мъри можеше да го накаже. Шотландецът имаше възможност да пробие, но прати бекхенд в мрежата си в този момент. Българинът открива резултата.

1:1 - На нула за сервиращия Мъри. С лекота той доминираше. Пласира няколко отлични сервиси, а и в разиграванията бе отличен от форхенд.

2:1 - Мъри спечели хубаво разиграване за 15:15 като прехвърли Гришо. В този ключов момент шотландецът имаше предимство в третото разиграване, но не се възползва и прати форхенд в мрежата. Димитров не му даде повече шансове да мисли за нещо повече.

3:1
- Григор спечели със страхотен форхенд едно от най-хубавите разигравания в мача за 15:15, а след това Мъри сбърка воле на мрежата. Мъри продължи да бъде по-пасивен и не само стоеше далеч от основната линия, но допусна и нова грешка - 15:40. Григор веднага се възползва, притисна го с хубав форхенд, излизайки на мрежата и реализира първия си шанс да пробие!

4:1 - "Ала Федерер" Гришо затвърждава пробива на нула в може би най-краткия гейм.

5:1 - Кризата в играта на Мъри е тотална. Той допусна две непредизвикани грешки, а Григор пласира и нов хубав завършващ удар и поведе с 40:0. Още първата точка за втори пробив е реализирана и той ще сервира за сета.

6:1 - Мъри успя да вкара може би най-добрия си форхенд в мача като размина Григор за 15:0. Новият член на топ 10 обаче не показа признаци на притеснение и обърна с три поредни точки за 40:15. Мъри го подпомогна и с нови пропуски от форхенд. Гришо не успя да реализира първия сетбол, но при втория завърши с удар над глава на мрежата! Едва 25 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:

* Мъри сервира първи

1:0 - Отлично начало за Анди Мъри на втората част. Той открива с гейм на нула. Много добро сервиране, а Григор го подпомогна с пропуски от бекхенд.

1:1 - Учудващите грешки на местния любимец от най-добрия му удар - бекхендът продължават. Той се стремеше да доминира в разиграванията, но прибързваше и Гришо се възползва. Той затвори гейма с успешно излизане на мрежата.

2:1
- Мъри направи две двойни грешки за 15:30. В този момент той реализира чудесно разиграване, в което Григор допусна да загуби инициативата. В крайна сметка Мъри се измъкна, а българинът има доста за какво да съжалява.

2:2 - Важно е да се отбележи, че Григор досега не бе печелил първия сет в петте си мача срещу Мъри. Гейм на нула за хасковлията с убедително сервиране.

3:2
- Анди далеч не е уверен при разиграванията, но намери сервиса си. Решаващата размяна бе при 30:15. Тогава Григор не избра вярното решение, излезе на мрежата с не особено убедителен форхенд и бе разминат.

3:3 - Второто разиграване бе забележително. Мъри демонстрира невероятна игра в защита, но все пак не издържа на атаката на българина и прати форхенд в аут. Гришо пак печели. Мъри е направил 11 непредизвикани грешки от форхенд досега, а Димитров само 1, показва статистиката.

3:4 - Григор пак поведе 30:15 благодарение на грешки на шотландеца. В този момент по много елементарен начин той не се възползва от добра ситуация и прати бекхенд слайса си в мрежата. Димитров се поправи бързо и спечели хубаво разиграване с цената на точка за пробив. Мъри уверено я спаси с много атакуващи действия и успешно воле. Две поредни крайно нетипични грешки на шампиона от 2013-а от бекхенд обаче донесоха пробив за Григор Димитров в ключовия седми гейм.

4:4 -
Григор не започна уверено. Сбърка два пъти, втория път от любимия си форхенд, който излезе много в аут. Два хубави сервиса обаче възстановиха равенството - 30:30. И точно в този ключов миг Мъри без да е затруднен извади форхенда си в аут. Григор не само не се възползва, но загуби три поредни точки, след като не вкарваше първи сервис. Шотландецът връща пробива веднага.

5:4 -
Серията на Мъри продължава. Той спечели при 30:30 най-дългото разиграване в мача от 31 удара, при което Гришо сбърка от бекхенд. Така той е само на гейм от спечелване на втората част и има леко психологическо предимство.

5:5 - Гришо пласира добри сервиси и поведе 30:15. След това обаче допусна двойна грешка и се постави в трудна ситуация. На две точки от сета Мъри направи пропуск и изрази бурно недоволството си. Ново равенство.

6:5 - Мъри не сервира добре в първите две разигравания. А при второто Димитров реализира мощен завършващ за 30:0. Григор продължи да играе добре в защита и заслужи аванс 40:15 или два скрити сетбола. Мъри ги спаси убедително обаче. Той си осигурява тайбрек.

6:6 - Сервисът спасява Григор, който е нестабилен в момента в разиграванията. Предстои решителен тайбрек.

6:7 - Двамата започнаха с много грешки, а при 2:1 в своя полза Григор не се възползва като доминираше в разиграването. Ситуацията се движеше точка за точка до 4:4. Тогава Гришо реализира чудесен минаващ удар от бекхенд за 5:4 с мини-пробив. След това с прекрасен форхенд притисна Мъри, излезе на мрежата и с воле завърши 6:4 или два сетбола. ОЩЕ ПЪРВИЯТ БЕ РЕАЛИЗИРАН!

ТРЕТИ СЕТ:

* Димитров сервира първи

1:0 - Гришо започна по-добре и с хубави сервиси си поведе 30:0. Мъри се възползва от негови грешки и изравни за 30:30. В ключовия момент обаче шотландецът направи нехарактерна за него непредизвикана грешка. Гришо открива резултата и в третия сет.

1:1 - Григор загуби разиграване с предимство и Мъри поведе 30:15. След това Гришо пласира един блестящ бекхенд, но това бе последната му успешна изява в гейма.

2:1 - На нула за Димитров. Много добро сервиране и избор на ударите. Публиката в Лондон е смълчана.

2:2 - Много убедителен Анди Мъри. Никакви проблеми за него, той тотално доминира в гейма си и изравнява.

3:2 - След много продължително и атрактивно разиграване се стигна до равенство 30:30. В този труден момент българинът направи добър атакуващ удар и с излизане на мрежата приключи в своя полза. Последваха две равенства 40:40 като Григор не реализира геймболи. Все пак той не допуска изненада и повежда за трети път в сета.

4:2 - Мъри бе подпомогнат от грешки на българина и бързо поведе 40:15. Последва невероятен спад в представянето на Мъри. Той направи три поредни елементарни грешки и то прати топката много в аут. СЛЕД ТОВА С ДВОЙНА ГРЕШКА ПРЕДАДЕ ГЕЙМА!

5:2
- Българинът допусна много неприятна двойна грешка - 15:30. Той демонстрира шампионски характер и с много добри сервиси се измъкна. Пробивът е затвърден.

6:2 - Началото на осмия гейм бе чудесно за Григор Димитров, който се възползва от грешки на съперника, включително двойна за аванс 40:15. Иначе казано два мачбола! Първият бе спасен с изумителен форхенд на линията от Мъри, но при втория няма прошка. Григор Димитров Е НА ПОЛУФИНАЛ! ШАМПИОНЪТ Е ДЕТРОНИРАН!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини