Огнян Илиев: Григор е готов да спечели Уимбълдън



02-07-2014 18:16 | Станко Димов

Бившият капитан на националния отбор за Купа „Дейвис” Огнян Илиев изрази увереност, че Григор Димитров може да спечели тазгодишното издание на Уимбълдън. Както е известно Гришо достигна до полуфиналите в Лондон, след като детронира миналогодишния шампион и златен олимпийски медалист Анди Мъри. Българинът се наложи с категоричното 3:0 сета след два часа и 1 минута игра на Централния корт.

„Прекрасен мач за България, за Григор!”, коментира Огнян Илиев.  „Много добре изигра цялата среща, беше много събран, знаеше какво прави. От последните 3 мача за Григор, този беше най-лек. Григор през цялото време повтаряше, че мисли само за този мач. Мъри знаеше срещу кого ще излезе и ми струва че мисълта, че може да падне от Григор, му е попречи да покаже най-доброто от себе си. Да не забравяме кой е Мъри – шампион от Уимбълдън, има и друга титла от Шлема, голяма фигура!

Българите сме много нетърпеливи Григор Димитров да победи всеки. Аз мисля, че на този турнир той ще се пробва да го направи. Мисля, че той е готов да го направи. Виждаме, че играта му е много стабилна, няма ги тези амплитуди, спадове и т.нат. Дано успее”, завърши Илиев.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА ГРИШО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини