Титла №3 (видео)



27-04-2014 17:45 | Станко Димов

Григор Димитров спечели по повече от категоричен начин турнира на червени кортове в Букурещ (АТР 250). На финала на надпреварата най-добрият български тенисист победи миналогодишния шампион Лукаш Росол със 7:6 (2), 6:1 след 81 минути игра.

И днес, както през целия турнир, на трибуните имаше десетки българи, които подкрепяха на живо най-голямата звезда на българския спорт в момента. Григор не остана длъжен на многото си привърженици и спечели турнира без да загуби сет – нещо, което му се случва за първи път!

Титлата в Букурещ е трета за нашето момче след успехите в Стокхолм и Акапулко, но и първа на червена настилка. С триумфа Григор Димитров си гарантира 250 точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще го изстрелят от понеделник до 14-ото място в ранглистата. Освен това българинът ще прибере и чек на стойност €77 315.

Чехът Росол пък ще трябва да се задоволи с малко над €40 000 и 150 точки за ранглистата.

Двубоят започна отлично за Гришо, който след ранен пробив успя да поведе с 2:0 гейма. За жалост обаче 43-ият в света Росол бързо стигна до връщане на пробива, след което със сервис на своя страна изравни резултата – 2:2.

В следващите минутки двамата сравнително лесно печелеха сервис-геймовете си. При 6:5 в своя полза, Григор получи отлична възможност. При сервис на Росол хасковлията поведе с 40:15, с което автоматично получи два сетбола. Чехът обаче намери най-добрия си сервис и стигна до равенство.

Последва трети сетбол за Димитров, при който се случи нещо рядко срещано. Мощен удар на Росол бе даден за аут, но самият Димитров вдигна ръка и призна, че топката е била добра. Съдията на стола обаче явно бе на друго мнение и след кратка консултация с Гришо, все пак даде точката в полза на Росол. Изключителен феърплей от страна на българина в ситуацията, която със сигурност ще обиколи не малка част от спортните емисии в следващите дни. Все пак се стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с 5:0 точки, а след това със 7:2 си гарантира първия сет.

По огледален начин започна и вторият сет. Димитров проби на старта, след което поведе с 2:0 гейма. За разлика от първата част, този път Гришо не допусна колебания и дори успя да пробие за втори път за 4:1, след което с лекота затвори двубоя, поздравявайки се своята 3-а титла!

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини