Григор Димитров – Гаел Монфис (гейм по гейм)



26-04-2014 14:43 | Станко Димов

Григор Димитров се класира на финал на АТР 250 турнира на клей в Букурещ. В полуфиналите той поведе с 5:1 срещу французина Гаел Монфис, след което неговият опонент се отказа поради контузия.

СНИМКИ НА ГРИШО В БУКУРЕЩ!


До момента в Букурещ Димитров няма загубен сет.

Другият полуфинал в турнира бе спечелен от Лукаш Росол, който в три сета надви Робин Хаасе. Росол за втора поредна година предстои да защитава титлата си в тази надпревара. Двамата с Гришо не са играли помежду си досега.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Монфис започна по-добре и се възползва от някои грешки на Гришо, за да поведе с 30:15. Българинът обаче отговори подобаващо и след серия отлични сервиси обръща първия гейм в своя полза.

1:1
- Много добри начални удари за Монфис, който нямаше никакви проблеми да спечели на 15 първия си сервис гейм.

2:1 - Двамата направиха изключително второ разиграване в гейма, в което Монфис на няколко пъти прояви изключителните си умения в защита, но в крайна сметка Димитров го спечели. Французинът дори демонстрира, че е доста уморен след тази размяна. Гришо отново повежда в резултата.

3:1 - Гришо спечели ново отлично разиграване за 15:0, а после стигна и до две точки за пробив след грешки на французина. Димитров реализира още първата като прояви изключителна игра в защита.

4:1
- Пробивът е затвърден! Гейм на нула за ГришоЕкспрес. Стабилен аванс за него, а са минали едва 12 минути от началото на срещата. Българинът е спечелил и всичките си 11 точки след първи сервис.

5:1 - Поредицата от непредизвикани грешки за Монфис продължава и той пробива отново на 15! В този момент французинът се отказва поради контузия. ГРИШО Е НА ФИНАЛ!


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини