Григор Димитров уверено върви към титла (видео)



25-04-2014 20:46

Григор Димитров се класира по убедителен начин за полуфиналите на АТР 250 турнира на клей в Букурещ. Той победи Серхий Стаховски с 6:3, 6:4 за 67 минути игра и затвърди статута си на основен фаворит за титлата.

Българинът бе бурно подкрепян от препълнения централен корт в Букурещ както от местните привърженици на тениса, така и от мощна българска агитка.

Началото на битката не бе най-доброто за Гришо, който още в третия гейм се наложи да спасява точка за пробив. Той обаче го направи по подобаващ начин и си спечели подаването при това с майсторски изпълнения в този труден момент.

Най-важният момент в сета дойде в осмия гейм. Тогава Димитров най-после получи шанс да спечели подаването на съперника и се възползва за 5:3. С гейм на нула той оформи 6:3.

Димитров стартира подобаващо и втората част с пробив като можеше и да го направи на нула. Малко след това обаче Гришо допусна слабост в играта си и пак даде шанс, на Стаховски, който се възползва и изравни за 2:2 гейма.

Най-добрият българин показа, че си е взел поука от предишни подобни мачове, в които губеше от по-слаби съперници без да е надигран. Той проби за 5:4 след няколко хубави разигравания, а после майсторски приключи битката с гейм на нула.

В спор за място на финал Григор Димитров ще играе с Гаел Монфис. Французинът е спечелил единственият им мач, който бе на US Open през 2011-а. Двубоят е насрочен не преди 14,00 часа в събота.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ НА ГРИШО В БУКУРЕЩ!

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини