Христо Стоичков се срещна и с любимеца си Григор в Маями (снимка)



23-03-2014 00:00

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е в Маями, където наблюдава двубоите на най-добрите ни тенисисти - Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Стоичков бе забелязан да разговаря със своята съгражданка от Пловдив след битката й от втори кръг със Сорана Кърстя.

Малко след това Камата бе засечен и в компанията на Григор Димитров.

Всъщност историята на отношенията между Стоичков и Димитров датира от години назад. Най-добрият ни тенисист не веднъж е получавал подкрепа от носителя на "Златната топка" и дори е оставал в дома му в Барселона.

Ето какво бе коментирал Стоичков преди време по повод Григор:

"Гришо вече стана Григор. Много пъти е идвал при мен в Барселона, гледали сме го в семейството ни като наше дете. Но той вече е мъж, върви смело напред и си гони мечтите.

"Освен с огромен талант впечатлява и със своето поведение. Винаги внимателен, любезен и показващ добро възпитание. В един момент си мислех, че от толкова скромно дете не може да стане голяма звезда.

"Но след като го гледах за първи път на корта, разбрах, че там той е друг. Боец с твърд характер. И нямах съмнение, че ще направи страхотна кариера. От малък знаеше какво иска и как да го постигне.

"Следва пътя си търпеливо, а пропаданията от време на време са просто неизбежни за един млад и харесван от жените спортист. И те само правят големите му победи по-сладки!"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини