Григор Димитров – Алберт Монтанес 6:1, 6:7, 6:3 (гейм по гейм)



21-03-2014 21:03 | Станко Димов

Григор Димитров започна участието си на „Мастърс 1000” турнира в Маями с победа. Той надигра Алберт Монтанес (Испания) с 6:1, 6:7(5), 6:3 и се класира за трети кръг.

В III кръг Димитров ще има за съперник Кей Нишикори, който е на 21-о място в световната ранглиста.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ: 
* Димитров сервира първи

1:0 - Димитров печели първия си сервис гейм. При 30:15 той се спаси в разиграване с предимство за Монтанес и след това нямаше проблеми да затвори в своя полза.

1:1 - Добър гейм за испанеца. При 30:15 той дори направи ас от втори сервис.

2:1 - Неубедителното сервиране на Димитров продължи. Той вкара под 30% и Монтанес без особени усилия стигна до две точки за пробив при 40:15. Григор спаси първата убедително, а при втората ибериецът прати ретура си в аут. Въпреки трудностите българинът отново печели подаването си.

3:1 - Монтанес демонстрира нервност на корта и допусна две грешки в началото за 15:30. Гришо стигна до първа точка за пробив при 40:30, но я пропусна с лека грешка от форхенд от добра позиция. Той получи втора поредна след поредни чудесни удари над глава, но пак не успя. След още няколко поредни възможности и спрямо двете страни Григор все пак проби за 3:1!

4:1 - Гейм на нула за Гришо и той взима убедителен аванс.

5:1 - Монтанес не сервира особено убедително и допусна доста грешки и в този гейм. Григор направи две страхотни изпълнения от трудни позиции и проби на 15! Той предстои да сервира за сета.

6:1 - Нов блестящ сервис гейм за Григор Димитров. Първият сет е негов след едва 25 минути игра.

ВТОРИ СЕТ: 
* Монтанес сервира първи

1:0 - Испанецът печели сравнително лесно гейма. Той вкара четири поредни първи сервиси и доминираше в разиграванията.

1:1
- Подкрепян от българската агитка точно зад него на един от основните кортове Гришо убедително изравни резултата. Много хубаво бе последното разиграване, което завърши с красиво изпълнение от форхенд на българина.

2:1 - За разлика от първия сет Монтанес прави добър старт и взе с лекота и втория си гейм при начален удар.

2:2 - Два аса и Димитров затваря на нула.

3:2 - Два поредни печеливши удари, включително от бекхенд по правата осигуриха аванс от 30:0 на Монтанес. В крайна сметка той затваря на 15.

3:3 - Пореден гейм на 15 без особена интрига. Гришо приключи с хубав форхенд по правата.

4:3 - Грешките и хубавите изпълнения на Димитров се редуват. Той направи два печеливши удари, но и три непредизвикани грешки, което осигури геймбол на Монтанес. Той не го пропусна и отново повежда в общия резултат този сет.

4:4 - Абсолютно никакви затруднения за ракета номер 1 на България и нов гейм на 15.

5:4 - Монтанес започна по-добре и спечели хубаво разиграване за 30:15. Веднага след това публиката аплодира и двамата за нова добра размяна, която този път завърши с точка за Димитров - 30:30. В този критичен момент Монтанес реализира прекрасен печеливш удар от бекхенд. Той се спасява и вече е само на гейм от спечелването на сета.

5:5 - Гейм на нула за ГришоЕкспрес.

6:5 - Монтанес спечели и последния си сервис гейм в този сет. Отново много умело сервиране за испанеца, който спечели по 75% от точките и при първи, и при втори начален удар. Точно един час игра от началото на битката.
 
6:6 - Григор стига до тайбрек. Той доминираше в разиграванията и спечели поредица по-дълги разигравания благодарение на своя форхенд.

7:6(5) - Григор Димитров игра разумно в началото и дочака три непредизвикани грешки на Монтанес след дълги разигравания и поведе с 3:0 точки. При 4:2 Монтанес върна мини-пробива след добър минаващ спрямо излезлия на мрежата българин. Испанецът спечели общо четири поредни разигравания и поведе с 6:4, което значеше два сетбола. Той реализира втория и изравнява общия резултат.

ТРЕТИ СЕТ: 
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор печели първия си сервис гейм на 15 от този сет. Той бе подпомогнат и от няколко грешки на испанеца.

1:1 - Монтанес спечели лесно първите две точки и поведе с 30:0. След това обаче той не намери първия си сервис и Гришо изравни за 30:30 като при втората точка имаше и късмет с намеса на мрежата. Все пак сервиращия не допуска изненада и изравнява общия резултат.

2:1 - Хубави сервиси и българският номер 1 без затруднения пак печели на 15, за да поведе отново в третата част.

3:1 - Нетипични за Монтанес грешки позволиха на Григор да поведе с 30:15. В този момент двамата направиха фантастично разиграване, едно от най-добрите в турнира, което все пак бе спечелено от испанеца след успешно воле. Григор веднага след това достигна до първата си точка за пробив, но Монтанес я спаси с един от малкото си печеливши удари в мача. Последва втори шанс за Димитров, но и този път той я пропусна лековато. Третата възможност за най-добрия българин вече бе реализирана и той повежда убедително в общия резултат.

4:1 - В стил "Федерер" Григор поведе 40:0. След това допусна двойна грешка, но въпреки това нямаше никакви затруднения да затвърди пробива.

4:2 - Добър сервис гейм за световния номер 59, който печели подаването си и не допуска по-голямо изоставане.

5:2 - Сервиращият Гришо печели на нула. Той е само на гейм от класиране за трети кръг.

5:3 - Монтанес отговаря също с гейм нула.

6:3 - Перфектен завършек за Григор Димитров и той приключи битката с ас и без никакви затруднения!!!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини