Григор Димитров отнесе Багдатис за час



27-02-2014 04:53

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на силния АТР 500 турнир на твърди кортове в Акапулко. Българинът убедително се наложи над Маркос Багдатис с 6:1, 6:4 във втори кръг на турнира.

Това е общо пета победа на Гришо над бившия номер 8 Багдатис. През 2014-а първата ни ракета вече има 8 победи като през януари достигна четвъртфиналите и на Australian Open.

Първият сет продължи едва 23 минути и в него българинът загуби едва 12 точки в седем гейма. Гришо проби още в първия сервис гейм на Багдатис за 2:0, а малко по-късно след двойна грешка на кипъреца вече имаше аванс от 4:0. В крайна сметка той приключи частта с 6:1.

Българинът продължи да доминира на корта и пак проби с подновяването на играта във втоия сет. При това след двойна грешка на 149-ия в ранглистата играч. Багдатис временно успя да се върне в битката като на свой ред проби за 2:2. Това обаче бе всичко, за което той имаше сили. Григор без особени затруднения приключи битката с 6:4.

С този успех Димитров си осигурява 90 точки за световната ранглиста. Неговият следващ опонент ще бъде Ърнест Гулбис. Срещу латвиеца Григор има една загуба, която бе този сезон.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини