Сампрас: Григор Димитров скоро може да е в топ 5



28-01-2014 11:48

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас присъства на тазгодишното Открито първенство на Австралия и дори участва в церемонията по представянето на трофея при мъжете за новия шампион Станислас Вавринка.

Сампрас изрази повече от любопитна позиция затова кой от следващото поколение е най-добрият млад състезател. Той е на мнение, че това е Григор Димитров и Сампрас го вижда в топ 10 до края на 2014-а година.

"Григор е най-добрият от следващото поколение. Ако той не попадне в топ 10 или дори топ 5 до края на годината, ще бъда изненадан. Сега той вярва повече в себе си, притежава отлична игра, направи чудесни изпълнения и имаше своите шансове срещу Рафа.

"Той скоро ще е сред най-добрите. Много е добър. Не знам дали все още е готов да се бори за титла от Големия шлем с Новак и Рафа. Смятам, че те двамата са основните конкуренти за тези отличия през тази година," коментира Сампрас.

Носителят на 14 титли от Големия шлем също така съветва Григор Димитров да работи върху физическата си подготовка.

"Той е доста слабичък и мисля, че трябва да натрупа мускулна маса, за да бъде в цялостно по-добра форма. Той знае това и работи по въпроса. Димитров е само на 22, сега му остава още малко да укрепне, но се развива по своя път," допълва още американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини