Националите: Длъжни сме да бием Финландия (обновена)



30-01-2013 12:31 | Станко Димов

Националният отбор на България даде официалната си пресконференция преди двубоите с Финландия в края на седмицата, предаде репортер на Tennis24.bg.

Новият капитан Димитър Господинов ще разчита на Григор Димитров, Александър Лазов, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов, който се завръща в състава след няколкогодишно отсъствие. От тази година нова роля ще има и Тодор Енев, който вече е помощник-капитан на отбора ни за Купа „Дейвис”.

"Те (финландците) може и да не ни познават, но ние сме добре запознати с качествата им. Няма място за подценяване, защото в Купа „Дейвис” ранглистата няма никакво значение. Не трябва да се заблуждаваме по нея”, коментира Господинов.

"Надявам се всички момчета да играят. Дали обаче това ще стане ще видим с течение на двубоите. Все още не мога да кажа какъв ще бъде изборът ми за двойка в събота. Ще реша в последния момент”, каза още новият капитан на тима ни.

"Искам да благодаря на Българската федерация по тенис за предоставените ни условия за подготовка. Лагерът е перфектен. Най-важното е, че всички момчета са здрави и са готови за битки", допълни той.

"Радвам се, че отново съм България. Надявам се да покажем една добра игра и да победим. Все пак ние сме домакини, ще играем пред родна публика, под роден покрив, което както се казва накланя везните в наша полза”, сподели от своя страна първата ни ракета Григор Димитров.

Дебют за отбора на България ще направи Александър Лазов. "За мен това ще бъде дебют и е едно ново чувство. Приятно е. Атмосферата е страхотна. Тренирахме добре. Надявам се да покажем силна игра и да спечелим", заяви Лазов.

Мико Кузманов пък призова феновете да подкрепят отбора. "Настроението е добро, а колективът - перфектен. Мачовете от "Купа Дейвис" са различни. Срещу Финландия няма да бъде лесно. Надяваме се да дойдат доста хора, които да ни подкрепят".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини