Григор си постави за цел влизане в Топ 30 (обновена)



28-01-2013 14:47 | Станко Димов

Григор Димитров се надява до края на годината да влезе в Топ 30 на световната ранглиста. Най-добрият ни тенисист в момента е в България, като в края на седмицата ще участва в двубоя за Купа „Дейвис” срещу Финландия. В понеделник Димитров пътува за Варна, където изнесе открит урок на деца на кортовете на „Черно море елит”. Ето какво каза Гришо пред журналисти в морската столица.

"С или без Ярко Ниеминен нещата са еднакви. Мисля, че познавам почти всички от отбора на Финландия. Не съм играл мачове срещу тях, освен този срещу Континен на финала на "Уимбълдън", но според мен не би трябвало да имаме кой знае какви проблеми. Трябва да сме адски събрани и срещу подобни противници трябва просто да внимаваме и да си използваме възможностите", отговори хасковлията на въпрос за предстоящия двубой срещу Финландия от Купа "Дейвис".

"2012-а беше голяма година за мен и успях да направя добри резултати. Доста ме болеше след финала с Анди Мъри в Австралия и в следващите два дни почти не можах да заспя. Знам, че имах своите шансове и можех да го направя, но да се надяваме, че следващия път ще се представя по по-добър начин и ще спечеля титлата.

"Предстоят ми над 20 турнира до края на тази година, но графикът ми ще зависи и от представянето ми на тях. Надявам се, ако всичко е наред, да вляза поне в Топ 30 до края на сезона, което мисля, че ще ми даде един добър старт във всяко едно състезание, защото за мен е важно да бъда поставен на по-големите турнири.

"Вече няма голяма разлика в точките, но всяко едно място напред означава много", добави българинът, който бе попитан и каква е промяната в подготовката му, откакто е в новата академия.

"Тренирах по много по-различен начин през декември. Смених и фитнес треньора, който наистина ми помогна през тези пет седмици. В момента цялостно съм променил нещата в екипа си и мисля, че за момента това работи", коментира Димитров.

"Според мен сравненията с Федерер са вече доста изтъркани и дори самият той веднъж го каза. Обядвах с него преди няколко дни в Австралия и си поговорихме по този въпрос. На едно мнение сме, което е добре", завърши през смях Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини