Мъри надви Бердих за сефте от 7 години насам



01-03-2012 16:21 | Станко Димов

Най-добрият британски тенисист Анди Мъри победи петия в схемата Томаш Бердих за първи път от 7 години и се класира за полуфинал на турнира в Дубай. 24-годишният шотландец изигра драматичен финален гейм, в който реализира чак седмия си мачпойнт за крайното 6:3, 7:5 след близо 2 часа.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу №1 в света Новак Джокович в повторение на полуфиналния двубой между двамата от Australian Open.

Благодарение на успеха днес Мъри прекъсна серията от 3 последователни поражения от Бердих. Любопитното е, че предишната и единствена победа на Мъри над чеха датираше от вече далечната 2005-та година.

Ранен пробив в началото гарантира на Мъри първия сет след 42 минути игра. Втората част на срещата бе далеч по-непредвидима. Британецът на два пъти повеждаше с пробив, но Бердих намираше начин да се върне в резултата.

Решителният пробив Мъри осъществи при 5:5, след което изглеждаше, че с лекота ще затвори мача. Анди поведе с 40:0, но въпреки това допусна Бердих да изравните точките. След 6 пропуснати мачбола, от седмия опит Мъри най-после сложи точка на спора – 6:3, 7:5.

След двубоя Мъри сподели, че въпреки леките болежки в колената се чувства добре.

„Проблемът с коляното не е нов за мен, но той не е нещо, което ме притеснява. Коляното ми беше леко възпалено, но болката не беше постоянна. Това не ми пречи да играя, по-скоро е досадно”, сподели Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини