Анди Родик с първа победа в Делрей Бийч от 12 години насам



29-02-2012 08:33 | Станко Димов

Анди Родик (САЩ, №4) най-накрая ще може да си вземе глътка въздух. Рано тази сутрин бившият №1 в света записа заслужена, макар и трудна победа на старта на турнира в Делрей Бийч (ATP 250). Родик се наложи с 4:6, 6:4 6:1 над Филип Пецчнер (Германия) за по-малко от два часа игра.

61-ият в ранглистата Пецчнер бе по-агресивен в началото и логично взе първия сет. Двубоя остана равностоен до 4:4 във втората част, след което Родик осъществи важен пробив, който в последствие му донесе сета. От тук до края американецът нямаше проблеми.  В третия сет той поведе 3:0, след което завърши мача с гейм на нула.

„В началото на двубоя ретурите ми не бяха на ниво. След 4:4 във втория сет обаче заиграх наистина добре. Радвам се, че успях да завърша двубоя в стил”, коментира Родик, който записа първо участие в турнира от 2000-та година насам.

„През последните няколко дни се чувствах добре на тренировките. Най-важното нещо сега е да свикна с условията по време на мач. Надявам се, че с днешната среща ще си помогна много”, каза още Родик.

Във втори кръг бившият №1 в света ще се изправи срещу Денис Истомин (Узбекистан, №51).

Любопитното е, че това ще бъде втори двубой между двамата в рамките само на няколко дни, след като се срещнаха и в Сан Хосе. Тогава, малко изненадващо, Истомин се наложи с 6:2, 6:4.

Победителят от двубоя ще си гарантира участие на четвъртфинал, където ще го очаква спечелилият срещата Ксавие Малис (Белгия) – Кевин Андерсън (РЮА, №7).

ОСНОВНА СХЕМА




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини