Алиса Клейбанова пребори рака, ще играе тенис отново



29-02-2012 03:11 | Николай Драгиев

Една от добрите руски тенисистки в последно време - Алиса Клейбанова е пред завръщане на корта. 22-годишната състезателка повече от 6 месеца се бори с Ходжкинов лимфом в италианска клиника, което е преминало успешно и тя е получила зелена светлина от лекарите.

Младата състезателка е достигала до 20-о място в световната ранглиста на сингъл и 10-о на двойки. Тя има и две титли поединично.

"Чувствам се страхотно и докторите са доволни от моето състояние. Искам да благодаря от дъното на сърцето си на моя треньор Юлиан Веспан, на моят приятел Джакомо, моето семейство и близки приятели, че бяха до мен. Никога няма да забравя това," коментира Клейбанова, която не пропуска да изрази благодарност и към лекарските екипи, грижили се за нея.

Клейбанова вече тренира активно и признава, че сега дори се наслаждава на играта повече от преди.

"За мен тенисът е много повече от това да удряш топка - чрез него тестваш себе си, това колко си добър, опитваш нови неща, опитваш да се развиваш, да печелиш.. За мен най-хубавата част е състезателният елемент и затова нямам търпение да се завърна," коментира още Клейбанова.

Рускинята е получила и специална покана от организаторите на силния турнир в Маями в края на март.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини