Федерер се справи с Лодра в хубав за окото двубой (ВИДЕО)



28-02-2012 18:44 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира по убедителен начин за втори кръг на ATP 500 турнира в Дубай. Той надигра опитния французин Микаел Лодра с 6:0, 7:6(6) за 67 минути игра.

Това означава, че във втори кръг Федерер ще спори с Фелисиано Лопес, който от своя страна надигра с 6:4, 6:4 Никола Маю.

Федерер и Лодра очаквано направиха приятен за окото мач, който можеше да приключи за рекордно кратко време, но все пак във втория сет французинът успя да подобри нивото си на представяне. Като цяло в мача не липсваха красиви отигравания като затова заслуга имаха и двамата състезатели.

Във всеки случай първата част премина под тотална доминация на бившия номер 1. Той се възползва от това, че Лодра сервира с под 50% първи начален удар и спечели с 6:0, губейки едва 7 точки. Сетът продължи 17 минути!

Във втория сет зрителите не видяха нито един пробиви и логично се стигна до тайбрек. Любопитното е, че това се случи независимо от невъзможността на двамата да пласират повече от 50% първи начален удар.

В тайбрека Федерер поведе с 4:2 точки, но Лодра успя да обърне до 6:5 и дори имаше сетбол. Федерер го спаси с мощен форхенд, който кацна близо до линията. Това бе и последният шанс на Лодра в мача, който оттук нататък ще се концентрира в турнира при двойките.

Федерер води с унищожителното 9:0 срещу Фелисиано Лопес в мачовете помежду им. Все пак през 2011-а Лопес бе близо до победа при техния сблъсък на клей в Мадрид.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини