Джокович ще прекъсва уникален рекорд на Надал в Монте Карло



28-02-2012 15:29 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович потвърди, че през тази година ще участва на "Мастърс" турнира в Монте Карло на клей, който пропусна миналия сезон. Това е един от малкото турнири през 2012-а, на който сърбинът може да добави точки към актива си.

Сърбинът разкри плановете си веднага, след като стартира с победа на ATP 500 в Дубай вчера.

Джокович смята, че участие в Монте Карло ще му позволи да се подготви максимално добре за Откритото първенство на Франция, което стартира на 27-и май.

Именно турнирът, който се провежда в комплекса "Ролан Гарос", е единственият от Големия шлем, който Джокович не притежава.

"Титлата от "Ролан Гарос" е моят приоритет този сезон и не искам да правя никакви грешки при избора на турнири, в които да участвам. Искам да играя в Монте Карло, защото живея там и миналата година не участвах," обясни Новак.

Сърбинът призна, че може и да не участва в четвъртфиналния двубой на страната си за Купа "Дейвис" срещу Чехия през април.

Интересното е, че турнирът в Монте Карло е може би най-успешният в кариерата на Краля на клея Рафаел Надал. Испанецът има 39 победи от 40 мача в Княжеството и впечатляващите 7 поредни титли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини