Марко Джокович: Напрежението е огромно, не съм като Новак27-02-2012 20:31 | Николай Драгиев

По-малкият брат на Новак Джокович - Марко призна, че не е никак лесно да си в неговата сянка. Джокович получи "уайлд кард" от организаторите на турнира в Дубай и това предизвика доста коментари, тъй като той все още няма победа на ниво ATP, независимо че е на 20-години.

Понастоящем Марко Джокович заема 869-о място в ранглистата, но е важно да се отбележи, че пропусна голяма част от миналия сезон заради травма.

Днес той загуби още в първи кръг след поражение 3:6, 2:6 от 143-ия в ранглистата Андрей Голубьов.

Според Марко Джокович неговите съперници са по-мотивирани, когато играят срещу него заради успехите на брат му.

"Те са по-мотивирани. Играя предимно квалификации и "фючърс" турнири и да се върна след травма е много трудно. Трябва да се боря за всяка точка," обясни Джокович джуниър, който пропусна 10 месеца от 2011-а заради травма в китката.

"Виждам голяма разлика при някои играчи, когато играят срещу мен и щом играят с друг състезател. Може би пък понякога е и предимство за мен, тъй като са малко уплашени. Като днес с Голубьов, който стартира не много убедително в началото," допълва той.

"Да имам такъв брат е привилегия. Той много ми помага, знае страшно много за тениса. Кара ме да подобрявам играта си непрекъснато, да не правя грешките, които той е допуснал на същата възраст. Но няма как да се сравняваме.

"Негативното е, че напрежението е голямо. Иначе финансово мога да си позволя каквото искам и да тренирам с различни треньори. Давам най-доброто, на което съм способен," обобщава Марко Джокович.

Той е достигал максимум до 628-о място в световната ранглиста през ноември 2010. "Знам, че мога да играя добър тенис и не съм толкова далеч от най-добрите. Надявам се да подобря много играта си," пожела си още сърбинът.
Коментари
Други новини