8 от топ 10 започват в Дубай; Джокович и Мъри в една част от схемата



25-02-2012 18:00 | Николай Драгиев

Цели 8 състезатели от топ 10 ще започнат силния ATP 500 турнир в Дубай от понеделник. Единствените отсъстващи са представителите на Испания - Рафаел Надал и Давид Ферер.

Основната схема е предвождана от Новак Джокович, който ще се бори за четвърта поредна титла в Дубай, с което би изравнил рекорда на Роджър Федерер от този турнир. Самият швейцарец е амбициран да вземе реванш от Ноле за загубата си в миналогодишния финал.

Може би малко по-труден е пътят до финала на Новак Джокович. Но само защото в полуфиналите може би ще трябва да играе с Анди Мъри. В тази част на схемата са още интересни състезатели като Янко Типсаревич, Николай Давиденко и Томаш Бердих.

В долната половина от схемата битка най-вероятно ще се сведе до три имена: Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро и Жо-Вилфред Цонга. Любопитното е, че и тримата имат доста трудни съперници в първи кръг.

Федерер започва срещу Микаел Лодра, Цонга се изправя срещу Маркос Багдатис, а Дел Потро ще трябва да преодолее Александър Долгополов.

Любопитен факт е, че "уайлд кард" получиха братът на Новак Джокович - Марко, както и гаджето на Виктория Азаренка - Сергей Бубка, който е син на легендарния лекоатлет със същото име.

Наградният фонд в Дубай е 1,7 милиона долара. Настилката е твърда "Decoturf II".

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини