Финал преди финала в Марсилия: Цонга срещу Дел Потро



24-02-2012 23:20 | Станко Димов

Страхотен полуфинален сблъсък се оформи на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия. Един срещу друг ще се изправят водачът в схемата Жо-Вилфред Цонга и Хуан Мартин Дел Потро, който също е сред топ фаворитите за титлата.

Аржентинецът се наложи трудно със 7:5, 7:6 (5) над един от местните любимци Ришар Гаске. Въпреки, че имаше някои моменти на затруднения, Дел Потро демонстрира отличен начален удар, като завърши с 15 аса и близо 80% спечелени точки след първи сервис.

По-рано през деня пък Цонга се наложи с 6:4, 7:5 над сънародника си Едуард Роже-Васлен. До момента Цонга и Дел Потро са играли 4 пъти, като шампионът от US Open 2009 води с 3:1 победи.

Французинът обаче спечели единственият им мач при подобни условия - финал на турнир във Виена през миналата година в зала.

От началото на сезона Цонга има 11 победи и 1 загуба, в това число и титлата от турнира в Доха. Само преди дни пък Дел Потро игра финал на друг турнир в зала – този в Ротердам, като в спора за трофея отстъпи пред Роджър Федерер.

Любопитен факт е, че с победите си на четвъртфиналите Цонга и Дел Потро вече имат по 200 спечелени срещи като професионалисти.

Вторият финалист в Марсилия ще бъде определен от двубоя между Микаел Лодра и Янко Типсаревич.

ОСНОВНА СХЕМА В МАРСИЛИЯ

Програма:
15,00 часа българско време: Хуан Мартин Дел Потро - Жо-Вилфред Цонга
17,00 часа: Янко Типсаревич - Микаел Лодра




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини