Нов сериозен провал за Анди Родик



23-02-2012 09:45 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Анди Родик загуби на старта на турнира в Мемфис от ветерана Ксавие Малис – 6:7 (8), 5:7, като по този начин затвърди тежкото положение, в което се намира от началото на сезона.

За Родик, който от понеделник ще изхвърчи от Топ 30 на мъжкия тенис, това бе най-ранно отпадане от Regions Morgan Keegan Championships в Мемфис за всичките му 12 участия. За Малис пък това бе първи успех от 4 срещи от началото на сезона, както и първи от 9 двубоя срещу Родик.

„Удрях топката добре, но не го правех, когато трябваше”, коментира след двубоя бившият №1, който има 3 титли от 5 финала в турнира.

Както е известно през последните месеци Родик е преследван постоянно от контузии, заради които на практика не може да си върне формата. „Разбира се, че е разочароващо. В същото време трябва да отбележа, че в продължение на 9-10 години се опазих от травми. Марди (Фиш) например се подложи на операция на рамото още на 22-23 години, в средата на кариерата си. Знам, че няма смисъл да се съжалявам, затова няма и да го направя”, каза още Родик.

В същото време поставеният под №4 в основната схема и финалист от миналата година – Милош Раонич се наложи с 6:2, 7:6 над Ърнест Гулбис. Раонич, който миналата седмица спечели титлата в Сан Хосе, записа 15 аса и спечели колосалните 84% след точките от първи сервис.

Третият в схемата Радек Щепанек, който е финалист в Мемфис от 2009-та година (загуби финала от Родик), прекъсна серията от 4 поредни загуби. Чехът надви с 6:2, 6:3 американеца Боби Рейнолдс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини