Devin спонсорира участие на млада тенис надежда



21-02-2012 19:36 | Николай Драгиев

Цвета Димитрова, шампион в групата на 16-годишните от турнира „Devin – празник на тениса” през 2010 година, участва в края на януари месец в състезание в Анталия, Турция.

Възможността да премери сили с професионални играчи от други държави й бе дадена от „Девин” АД като награда за отличното й представяне на турнира, организиран от лидера на пазара на минерална вода.

Младата тенис надежда е родена в Пазарджик през 1995 година. С тенис започва да се занимава на 4-годишна възраст. Първите си стъпки на корта прави в родния си град. На 11 години се мести да живее в София, където продължава да тренира в клуб „СБС”.

От скоро усъвършенства уменията си на тенис кортовете на Български национален тенис център. Нейни треньори в момента са Мариян Велчев и Иво Велев. До 14-годишна е работила с Александър Пенев.

Освен с тенис Цвета се занимава с футбол и кара сноуборд. Харесва й да плува, тренира и бойни изкуства. Към тениса я насочват родителите й, които я подкрепят във всяко начинание. Турнирът „Devin – празник на тениса” дава възможност на Цвета да премери сили с международни тенис таланти, но освен него е спечелила и много други български и международни състезания.

Младата тенис звезда играе полуфинал на Prince Cup и ¼ финал на Orange Bowl през 2009 година в Маями. Като част от отбора по тенис, представител на България на Световното първенство, се класира на 5 място. Най-големия й успех е първо място на сингъл и двойки на Източноевропейското първенство до 14 години. 

През 2011 година Цвета не успява да се включи във второто издание на Devin Masters, тъй като се възстановява от няколко тежки контузии, но се надява през 2012 година да има възможност да участва и отново да спечели.

„Ценя високо помощта, която получих от “Девин” АД като генерален спонсор на Българската федерация по тенис. Наградата, която те ми осигуриха като победител в Devin Masters, ми даде възможност не само да играя срещу международни играчи, но и да направя ценни изводи за играта си”.

Състезателната програма на Цвета за тази година включва участие в Държавното първенство за жени в зала „София” в края на февруари, а след това и два турнира в Румъния и Германия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини