Радванска се нацупи на Азаренка, едва я поздрави за победата



19-02-2012 00:19 | Николай Драгиев

Приятелството между Виктория Азаренка и Агниешка Радванска е под известен въпрос след техния мач от полуфиналите на турнира в Доха.

Полякинята остана недоволна от поведението на световната номер 1 и демонстративно отказа да погледне Вика при поздрава на мрежата в края.

Азаренка, която спечели с убедителното 6:2, 6:4, демонстрира по доста експресивен начин проблем с глезена в течение на срещата. Въпреки тази болежка тя бързо се събра, получи медицинска помощ и приключи мача в два сета.

"Бях в шок, когато се случи и не знам въобще какво стана. Успях да се концентрирам, докато обезболяващите подействат. Ако се беше стигнало до трети сет не знам какво щеше да се получи. Тази победа значи много за мен, тъй като преди не знам как щях да подходя в тази трудна ситуация. Горда съм, че се справих в толкова тежък момент," обясни Азаренка за случилото се.

Радванска бе резервирана в изказването си след срещата. "Не разбрах какво се случи, но я видях да лежи на корта. Случва, това е тенисът. Много тичане, много мачове. Контузиите са нормално нещо. Понякога се случват и на корта. Опитах се да играя до последно, но тя се движеше много добре и удряше чудесно топката. Разочароващо е, но полуфиналът е добър резултат."

В неделния финал Азаренка ще играе със Саманта Стосър, срещу която има 5 победи от 5 мача. Мачът е от 17,00 часа българско време и ще се излъчва по "Евроспорт".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини