Димитър Кутровски: Излизам за победа срещу Харисън



17-02-2012 09:48 | Николай Драгиев

Димитър Кутровски ще играе тази нощ около 00,30 часа българско време своя първи ATP четвъртфинал. Снощи Дими зарадва всички с поредната си победа в Сан Хосе, този път над американеца Блейд Строд.

Следващият съперник на Кутровски е доста по-сериозен. Това ще бъде считания за талант №1 в американския тенис Райън Харисън, който е 94-и в световната ранглиста. Двамата така и не са играли до момента.

Самият Димитър Кутровски остана доволен от победата снощи, но призна че голямото напрежение едва не му е изиграло лоша шега. Ето какво сподели той специално за Tennis24.bg.

"Определено бях под напрежение в първия сет. Това бе страхотна възможност за мен и не исках да я пропилея. Малко с мъка измъкнах първия сет, въпреки че не играх добре. Във втория сет се отпуснах и бях доста уверен," коментира Дими за успеха със 7:5, 6:3 над Блейд Строд.

Оттук нататък Кутровски ще трябва да спори с Райън Харисън, който спаси 2 мачбола при победата си над Роби Гинепри тази сутрин. Въпреки трудния опонент, българинът е категоричен, че излиза само за победа.

"Той е добър играч, но преодолим. Не знам какви точно са шансовете ми. Излизам на корта за победа и ще направя всичко по силите си, за да спечеля," заяви още Кутровски.

"След този турнир трябваше да играя на турнир от "Фючърс" сериите в Тексас, но ще видим какво ще стане в следващите 3 дни," завърши Кутровски.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини