Head подпечата подкрепата си към родния тенис



13-02-2012 14:36 | Станко Димов

Българска федерация по тенис подписа нов контракт с Head България, който ще бъде за срок от 3 години. По този начин двете страни продължават отличното си партньорство, като от Head признаха, че имат дългосрочни намерения и планове за сътрудничество с БФТ.

„Много се гордеем от този договор. Както през последните 6 години, така и сега гледаме на хората от БФТ като на изключително сериозни партньори.  Нашите намерения не са краткосрочни, напротив  - искаме да продължим да помагаме за развитието на тениса в България.

Тази година офертата ни е с близо 30% по-голяма. С други думи ще помогнем на федерацията със 100 000 лева годишно. Уверени сме в успешното партньорство между двете страни”, коментира изпълнителният директор на Head България Елисавет Ъков.

От компанията за спортна екипировка обявиха също, че и тази година, като част от програмата Head Team, ще поемат изцяло екипировката на 35 родни деца от различни възрастови групи – между 10 и 16 години. Освен това от Head обещаха, че за други 10 талантливи млади тенисисти ще има специална оферта – пълна екипировка на преференциална цена.

„Head Team е международна инициатива на компанията, която работи вече 15 години. През това време част от нея са били обещаващи състезатели като Цветана Пиронкова, Григор Димитров, Сесил Каратанчева и др.

Самият №1 в света в момента Новак Джокович до 16-ата си годишнина също е бил част от Head Team, както и Анди Мъри и Робин Сьодерлинг”, разкри още Елисавет Ъков.

„Сами осъзнавате, че в тези трудни времена помощта, която ни оказва Head e изключителна”, коментира Георги Дончев, изпълнителен директор на Националния тенис център.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини