Маша си взе няколко седмици отдих, обяви приоритетите си за годината



11-02-2012 14:25 | Станко Димов

Мария Шарапова си даде няколко седмици почивка, за да бъде готова за турнирите в Индиън Уелс и Маями, които започват в началото на март. Както е известно в петък бившата №1 загуби от Ангелик Кербер на четвъртфиналите на турнира в зала в Париж.

Въпреки това Маша има всички предпоставки да атакува второто място в ранглистата, на което в момента е Петра Квитова.

„Разбира се, че съм малко разочарована. Няма как да не е така, никоя загуба не е приятна. Когато започвам участие на всеки един турнир съм с нагласата, че ще играя и на финала в събота”, сподели Шарапова след загубата.

„Трябва да призная, че тя (Кербер) израсна много през последната половин година. Сега е доста агресивна и когато има ден е трудна за побеждаване. Какво да ви кажа – днес (бел.ав. вчера) просто нямах ден. Има и такива моменти. Лошо щеше да бъде, ако играта ми вървеше и тогава загубех, това щеше да ме притеснява”, коментира Шарапова.

„Тази година е много специална за мен, защото предстоят Олимпийски игри. През 2008-ма в Пекин не успях да се състезавам, затова сега очаквам с нетърпение Лондон. Това, че ще играем на трева е допълнителен стимул за мен. Ще бъде страхотно, защото само в рамките на няколко дни ще излезем два пъти на кортовете на Уимбълдън”, споделя Маша.

„Сега ще си взема няколко седмици почивка, за да бъда свежа за турнирите в Индиън Уелс и Маями”, разкри още бившата №1 в света, която в края на миналия месец загуби на финал на Australian Open от Виктория Азаренка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини