Жюстин Енен пристига в България до седмица!



10-02-2012 15:28 | Николай Драгиев

Известната белгийска тенисистка Жюстин Енен ще пристигне на посещение в София през следващата седмица. Визитата й е по покана на президента на БФТ Стефан Цветков, като двамата ще разговарят за установяване на сътрудничество с цел подпомагане нашите най-добри млади надежди.

Жюстин Енен и Стефан Цветков ще дадат пресконференция в сряда, 15 февруари.

Заедно с прочутата тенисистка ще пристигне и специалистът от академията "6th sense" Патрик Симон, бивш треньор на друга тенисистка, достигала до №1 в света Амели Моресмо.

Патрик Симон ще ръководи заедно с треньорите от Българския национален тенис център няколкодневен лагер с най-добрите български състезатели до 12, 14 и 16 години в зала "София".

Жюстин Енен е спечелила седем титли от турнирите от Големия шлем и общо 43 титли от турнири на WTA, както и златен медал от Олимпиадата в Атина през 2004 г.

За първи път достига до №1 в световната ранглиста на WTA през октомври 2003 г. и в различни периоди има общо 117 седмици на върха (една от седемте тенисистки с над 100 седмици като №1).

В стила си на игра тя е известна най-вече със своя бекхенд, определен от Джон Макенроу като "най-добрия сред всички играчи в света - жени и мъже".

През май 2008 г. обявява края на състезателната си кариера и иска незабавно да бъде извадена от световната ранглиста, ставайки първата тенисистка, оттеглила се като №1 в света.

В началото на 2010 г. са завръща на кортовете, достигайки до финала на първите си два турнира - в Бризбейн и Откритото първенство на Австралия.

През януари 2011 г. обявява повторното си оттегляне от тениса поради постоянни контузии.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини