Ана Иванович: Основната ми цел е завръщане в топ 10



09-02-2012 08:00 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Ана Иванович обяви като основната си цел през 2012-а да достигне отново топ 10 на световната ранглиста. Сръбкинята също така призна, че ще отдели сериозно внимание на работата си за UNICEF. Именно тя е посланик на организацията в Сърбия и помага на деца в нужда.

"Най-голямата ми цел е да се върне в топ 10 и да бъде в решителните кръгове на турнирите от Големия шлем. Вярвам, че имам качествата и с много работа мога да постигна тази цел," заяви Иванович.

Попитана кой е най-добрият й мач в кариерата, Иванович отговаря: "Най-важният безспорно бе финалът на "Ролан Гарос" през 2008-а, когато освен титлата станах и номер 1. Като представяне си спомням и мой мач срещу Мартин Хингис през 2006.

"Друг двубой, който се е запечатал в съзнанието ми е полуфиналът на Australian Open през 2008-а срещу Даниела Хантухова. Тогава успях да обърна, губейки 0:6, 0:2," обясни Иванович.

"В момента в Сърбия има някои проблеми с училища и ще опитам да помогна като представител на Unicef."

Иванович похвали WTA за добрия график, който е направен и помага на тенисистките да имат достатъчно време за почивка. "Важно е да отделим проблемите при мъжете и тези при нас. Нашият сезон свършва един месец по-рано, а имаме почивка и след Уимбълдън."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини