Борис Бекер: Джокович има сили за "Голям шлем" през 2012



07-02-2012 11:00 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Борис Бекер заяви, че според него Новак Джокович може да спечели "Голям шлем" от титли през 2012-а година, както и титлата от Олимпийските игри в Лондон.

Именно Бекер бе човекът, който връчи на Ноле най-престижната награда в спорта - призът "Лауреус" за "Спортист на годината" за 2011-а година.

Според Бекер Джокович е абсолютно заслуженият номер 1 в тениса.

"Бях малко изненадан, че успя да защити титлата си от Australian Open, тъй като конкуренцията бе много силна. Само поздравления за него, той показа защо е номер 1 в света.

"Той е единственият в момента, който може да направи "Голям шлем". Ако той спечели Откритото първенство на Франция, то това ще бъде поредното му невероятно постижение," смята Бекер, който допълва че именно това е турнирът, който ще бъде най-важен по постигането на "Голям шлем" за сърбина.

"Олимпиадата в Лондон ще бъде много важна и за Федерер, и за Надал, и за Джокович и за Мъри. Надал като защитаващ титлата си вече има това отличие, а останалите са много мотивирани да го сторят. Ще бъде невероятен турнир," категоричен е Бекер.

"Ролан Гарос" в момента е единственият турнир от Голямата четворка, който Джокович не притежава. Ако го спечели, сърбинът ще се изравни по този показател с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Андре Агаси.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини